Pandemia-ajan leirikoulukäytäntöjä:

Katso pandemia-ajan käytäntöjämme tai tilaa leirikoulu etänä!

Tässä tietoa mahdollisuuksista leirikoulukäytäntöihin rajoitustilanteissa epidemian jatkuessa:

1. OKM:n verkkosivuilla on muun ohella todettu, että luokkaretkiä ja leirikouluja voidaan toteuttaa hygieniaohjeita noudattaen.
2. Saavuttaessa voidaan isossa tilausbussissa istua riittävän väljästi.
3. Leirikoulupaikkamme sijaitsee taajaman ulkopuolella. Samanaikaisesti meillä ei ole muita luokkia
4. Yksi ja sama ohjaaja vastaa pääasiassa kaikista aktiviteeteista. Avustavat ohjaajat eivät ole kontaktissa oppilaisiin
5. Majoitus tapahtuu neljän hengen huoneissa, joissa jokaisessa on oma WC ja käsienpesuallas.
6. Ravintolatila on väljä (70 hengelle) eikä paikalla oleva kokki ole kontaktissa leirikoululaisiin.
7. Ruokailu voi haluttaessa tapahtua 4 hengen huoneryhmissä, jolloin voidaan vähentää lähikontakteja.
8. Käytössä on kaksi saunaa ja kaksi pukuhuonetta, jolloin haluttaessa voidaan saunoa huoneryhmittäin. Myös kylpytynnyrin käyttö voi tapahtua ryhmittäin.
9. Iltanuotiolla voidaan myös istua huoneryhmissä ja näin voi tapahtua myös räiskäleenpaisto ja tikkupullien teko. Kisailuissa ja peleissäkin voidaan haluttaessa välttää lähikontakteja.
10. Aktiviteettien teoriaosuuksissa istuimet sijoitetaan normaalia etäämmälle toisistaan.
11. Myös toiminnoissa edetään huoneryhmittäin: Jyrkänteellä ja kuivaharjoittelussa, pelastussolmuharjoituksessa ja kilpailussa, palonsammutusharjoituksessa, geokätköilyssä, meripelastautumisharjoituksessa ja ensiapuharjoituksissa sekä myös taide- ja askartelu toiminnassa. 12. Vapaa-ajan toiminnat kuten veneily ja erilaiset pihapelit tapahtuvat opettajan ja luokan mukana olevien valvojien toimesta, joten nekin voidaan toteuttaa huoneryhmittäin.

VAIHTOEHTONA VIRTUAALILEIRIKOULU

Verkossa voi saada uusia kokemuksia ja oppia sekä kokea hyödyllistä ja uutta.Yhteisöllisyyttä: verkossakin voidaan toimia yhdessä.
Virtuaaliseen etäleirikouluun sopisi hyvin vaikka meripelastuskurssin teoria ja kuivaharjoitteluosuudet, ensiapukurssi harjoituksineen, vuorikiipeilyvälineitä ja niiden toimivuudesta ja merkityksestä opitaan ja pelastusolmuharjoitus ja kilpailukin pidetään etänä! Palonsammutuskurssistaopitaan teoriaosuus ja lopuksi näytämme ja selitämme harjoitukset. Kansanperinnettä: tutustumme paimensoittimiin ja näemme ja kuulemme niiden ääniä ja opimme merkityksiä. Myös ympäristökoulun sopii erityisen hyvin verkkoon. Lisäksi myös hetki online iltanuotio-ohjelmaa on aivan uusi ja erilainen kokemus!

Etäleirikoulussa ohjelmaa voisi olla pari tuntia viikon jokaisena päivänä tai jollain muulla aikataululla toiveiden mukaan. Voimme siis vaihtoehtoisesti järjestää interaktiivisen virtuaalileirikoulun etänä!

Miten eri ryhmien valinnat vaikuttavat ilmastonmuutokseen
On tajuton, mutta hengittää! Käännetään kylkiasentoon-